S pomočjo prediktivne (napovedne) analitike lahko na podlagi velike količine zbranih podatkov iz različnih virov določamo vzorce ter predvidevamo prihodnje dogodke in trende. Na tak način smo podjetjem v pomoč v različnih panogah, od finančnih storitev do javne uprave, zdravstva, medijev, proizvodnje in maloprodaje. Z uporabo napovedne analitike analiziramo obstoječe podatke in preteklo dogajanje ter tako dosežemo boljše razumevanje potrošnikov in njihovih navad. S takim vpogledom pa lahko določimo tako tveganja kot priložnosti za vaše podjetje. Napovedna analitika vzame podatke iz preteklosti in poskuša najti različne vzorce ter povezave med njimi.

Preko raznoterih razpoložljivih metod in algoritmov nato oblikujemo napovedi in vam podamo nivo verjetnosti, da se bo poslovni dogodek v prihodnosti resnično zgodil. Predmet napovedovanja je lahko vsaka poslovna aktivnost, ki jo dovolj pogosto ponavljate. Pri vaših prodajnih aktivnostih lahko zbirate različne podatke o stranki, ponudbi in samem postopku. Na osnovi zbranih podatkov lahko za odprte ponudbe vnaprej ocenite, ali gre za zmagovit proces ali ne, ter tudi, kateri vidik prodajne zgodbe, ki se ji obeta žalostni konec, morate spremeniti, če želite izboljšati rezultat.

AI napovedna analitika

Z našo ekipo strokovnjakov z različnih področij vam lahko ponudimo rešitev, ki je prilagojena vašim željam in potrebam: od svetovanja do celovito izdelanega projekta napovedne analitike, ki temelji na izračunu zahtevnih prihodnjih projekcij na podlagi celostne analize poslovanja. Prav tako vam svetujemo, kako na osnovi podatkov podjetja sprejeti pametne poslovne odločitve, rešiti probleme, predvideti naslednje poslovne korake, predvideti, katere stranke nameravajo zapustiti podjetje in kako izboljšati rezultate poslovanja.

Napovedna analitika je metodologija za sprejemanje pametnih poslovnih odločitev!

Se ukvarjate z vprašanjem kako bolj razumeti stranke in njihove navade? Kako preprečiti odhode vaših strank? Kako izkoristiti prihajajoče trende in pridobiti konkurenčno prednost v panogi?

Stopite z nami v stik

Novice